„Užtepėlių skonių paletė”
Lapkričio 5-ąją renginyje ,,Užtepėlių skonių paletė” Senamiesčio gimnazistai minėjo Europos sveikos mitybos dieną. Jau tradicija tapusi maisto šventė šiemet paskatino domėtis užtepėlių receptais. I-II klasių gimnazistai namuose gamino sveikuolių patiekalus su privalomu ingredientu, kurį išsitraukė burtų keliu. Dalyvius pasveikino gimnazijos direktorius Darius Mockus. Sveikatos specialistė Lionė Rimkuvienė pasidžiaugė, kad šis renginys jubiliejinis – dešimtasis. Vedėjai Melita ir Gediminas priminė, kad tinkami mitybos įpročiai lemia gerą savijautą, optimalų kūno svorį ir padeda išvengti daugelio sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, diabeto, širdies ligų, aukšto kraujospūdžio, silpstančios raumenų ir kaulų sistemos ar net sutrikusios smegenų veiklos.
Gimnazistai pristatė savo kūrybinius skonių derinius ir papasakojo, kaip gamino šiuos sveikus užkandžius. Vėliau renginio dalyvius aplankė ir savo patirtimi pasidalijo viešnia iš Klaipėdos – tai bistro ,,Frau Kirshe“ įkūrėja Dalia Kasmočiūtė, buvusi Senamiesčio gimnazijos mokinė. Ji pasakojo apie maisto gamybą, užtepėlių įvairovę, pateikė ne vieną vertingą patarimą, mėgstantiems darbuotis virtuvėje, ir, padedama gimnazistų, paruošė kelias užtepėles renginio dalyviams.
Komisijai teko nelengva užduotis – išklausyti, kaip mokiniai ruošė patiekalus, degustuoti ir įvertinti. Gražūs renginio tikslai – ugdyti suvokimą apie visavertės mitybos svarbą, diegti sveikos mitybos pagrindus, lavinti gimnazistų gebėjimą gaminti sveikus užkandžius iš vaisių ir daržovių – buvo pasiekti. Visiems dalyviams įteiktos Visuomenės sveikatos biuro padėkos, o geriausiems – dovanėlės. Sveikuoliškiausią cukinijų užtepėlę pagamino IIa klasės komanda. Kūrybiškiausio patiekalo padėka atiteko Ia klasei už net tris kalafiorų užtepėles, estetiškiausiai pasirodė IIe klasė, pagaminusi burokėlių užtepėlę su feta ir graikiniais riešutais. Už geriausią pristatymą apdovanota Ib klasės komanda – ji gamino saldžiosios paprikos ir kietojo sūrio užtepėlę. Organizatoriai džiaugėsi paruoštų patiekalų unikalumu bei įvairove. Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šio renginio. Mokiniams – už jų kūrybingus patiekalus, o šefei Daliai – už įkvepiančią pamoką ir puikią staigmeną.
Visuomenės sveikatos specialistė Lionė Rimkuvienė